Garantie

Sieraden

Ion-plated (IP) sieraden

Ion-plating is momenteel de meest geavanceerde manier om een hoogwaardige toplaag (coating) aan te brengen op sieraden en horloges. Bij Ion-plating wordt eerst een titanium nitriet laag aangebracht op het te bewerken voorwerp. Dit zorgt voor stabiliteit. Vervolgens wordt met zeer hoge druk, de gloeiend hete gekleurde laag over het voorwerp gezet. Dit gebeurd in een vacuüm cabine zodat het plasma en de magnetische velden die tijdens het proces ontstaan hun werk kunnen doen. De toplaag die hierdoor ontstaat is duurzamer, dieper van kleur en beter bestand tegen slijtage. De coating aangebracht met behulp van Ion-plating gaat vijf tot acht maal langer mee dan bij plating aangebracht op traditionele wijze.

316L Staal, Stainless Steel (RVS) sieraden

Stainless Steel of roestvast staal is bestand tegen corrosie en vlekken en geeft niet af op de huid. Het mooie materiaal, glans of mat indien geborsteld, maakt het ideaal voor vele toepassingen en behoeft weinig tot geen onderhoud. Roestvast staal is een edelstaal en werd populair tijdens de art deco periode. Het hoogwaardige staal blijft mooi en verkleurt niet en is daarmee zeer duurzaam. Het is sterker dan goud of zilver én het is 100% recyclebaar. Er zijn meer dan 150 soorten roestvast staal, waarvan 15 soorten het meest worden toegepast. Voor sieraden wordt 316L kwaliteit gebruikt, deze is de hoogste en schoonste gradatie. Het voordeel hiervan is dat het hypoallergeen chirurgenstaal is waardoor deze 100% allergievrij is.

Verzorgingsadvies

Belangrijke tips voor het juiste gebruik en het verzorgingsadvies van uw Kalli sieraden 
  • Bescherm uw sieraad tegen krassen en/of butsen, draag het daarom niet tijdens het slapen, douchen, sporten, huishoudelijk of ander ruw werk of soortgelijke activiteiten.
  • Vermijd het contact tussen uw sieraad en harde oppervlakken. Doe deze bijvoorbeeld niet om boven een harde vloer.
  • Vermijd het contact tussen het sieraad en chemische producten zoals cosmetica, parfum, haarlak, bodylotion, zware medicatie (bijvoorbeeld corticosteroïd zoals Prednison), schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in bijvoorbeeld zwembaden.
  • Vermijd het contact tussen uw sieraad en water. Maak uw sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.

Garantie Sieraden 

Op alle sieraden die u bij Kalli koopt zit maximaal 6 maanden garantie op fabricagefouten. Voor Kalli sieraden gelden een aantal bepalingen met betrekking tot deze garantie.

De garantie gaat in op de datum dat het sieraad is aangeschaft door uw klant, welke staat aangegeven op de door u verstrekte aankoopbon. Om aanspraak te maken op de garantie kunt u het sieraad met de aankoopbon terug naar Kalli sturen ter beoordeling. Zonder aankoopbon nemen wij geen klachten in behandeling.  Kalli is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het gebruik van de sieraden of door verkeerd of oneigenlijk gebruik.

Wanneer een klacht of defect binnen de garantie valt, zijn eventuele reparaties van het sieraad kosteloos. Mocht het sieraad niet meer gerepareerd kunnen worden, dan krijgt u een nieuw exemplaar. De reparatiekosten zijn voor eigen rekening wanneer er schade is geconstateerd door interne beoordeling, die buiten de garantievoorwaarden valt.

Garantiebepalingen gelden niet voor de Trendy Fashion Collectie van Kalli.

Wanneer u twijfelt of het defect of de schade onder de garantievoorwaarden valt, dan kunt u contact opnemen met Kalli via info@kallikalli.nl of op telefoonnummer 0413 – 25 07 87.

Buiten de garantie valt 

  • Breuk (tenzij het een aantoonbare productiefout is).
  • Beschadiging door normale slijtage, onjuist gebruik of verkeerde behandeling.
  • Verkleuring door onjuist gebruik of verkeerde behandeling.
  • Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid.
  • Bewerking door een andere partij dan Kalli (bijvoorbeeld voor het op maat maken van een sieraad).

Wettelijke garantie

Op alle Kalli producten is de wettelijke garantie van toepassing. De aangeboden garantie van Kalli doet geen afbreuk aan de bedoelde wettelijke regelen deze kan naast de wet worden ingeroepen.

Waarschuwing

Een Kalli sieraad is niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden vanwege het eventuele verstikkingsgevaar. Een Kalli sieraad is geen speelgoed, houd het daarom uit de buurt van baby’s en kinderen!

Klachten 

Mocht u een klacht hebben over een artikel, onze website of onze service, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar dawai@planet.nl.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0413 – 25 07 87 (lokaal tarief) op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

U ontvangt van ons de instructies voor de klachtafhandeling en wij zullen, mits de klacht gegrond blijkt, zorg dragen voor een snelle en correcte oplossing.

Kalli
Loopkantstraat 10B
5405 NB Uden 
0413-25 07 87